Hvordan optimalisere for stemmesøk?

Som markedsførere blir vi stadig utfordret med å holde oss oppdatert på de siste trendene og teknologiene innen vårt felt. En av de raskest voksende trendene de siste årene har vært stemmesøk, og det er ingen tvil om at dette kommer til å fortsette å være en viktig faktor for markedsførere i årene som kommer.

Men hvordan kan du som markedsfører optimalisere for stemmesøk og sikre at ditt nettsted blir funnet av brukere som søker via tale? Her er noen tips:

1. Optimaliser for lange nøkkelordssetninger

Når folk søker via tale, er de ofte mer spesifikke i sine søkeord enn når de skriver dem. De vil ofte bruke hele spørsmål eller lange setninger, så det er viktig at du tar hensyn til dette når du velger nøkkelord for nettstedet ditt.

2. Gjør det enkelt å få tilgang til informasjon på nettstedet ditt

Når folk søker via tale, vil de ofte få svar umiddelbart, så det er viktig at du gjør det enkelt for dem å finne informasjon på nettstedet ditt. Dette kan du gjøre ved å ha klare menyer og en god struktur på nettstedet ditt, slik at brukerne enkelt kan finne det de leter etter.

3. Bruk strukturerte data

Strukturerte data er en måte å organisere informasjonen på nettstedet ditt på, slik at det blir enklere for søkemotorer å forstå innholdet og vise det i søkeresultatene. Dette kan være nyttig når det kommer til stemmesøk, da det kan hjelpe søkemotoren å gi mer relevante svar på spørsmål.

4. Legg til lokal informasjon

Hvis du driver en lokal virksomhet, kan det være lurt å legge til lokal informasjon på nettstedet ditt, slik at du dukker opp når folk søker etter ting i nærheten av deg. Dette kan være alt fra adresse og telefonnummer til åpningstider og kart.

5. Fokuser på mobile enheter

Mange av de som bruker stemmesøk, gjør det via mobile enheter, så det er viktig at nettstedet ditt er mobiloptimalisert. Dette innebærer blant annet at det skal være enkelt å navigere.

6. Bruk lydklipp på nettstedet ditt

En annen måte å optimalisere for stemmesøk på, er å inkludere lydklipp på nettstedet ditt. Dette kan være alt fra podcaster og lydbøker til lydversjoner av blogginnlegg og videoer. På denne måten kan du nå de som foretrekker å lytte fremfor å lese, og du kan også bli funnet gjennom søkeord som ikke nødvendigvis er skrevet, men som blir sagt i lydklippene.

7. Oppmuntre til anmeldelser

Anmeldelser kan være svært nyttige når det kommer til stemmesøk, da de ofte blir brukt som kilder av søkemotorer. Derfor kan det være lurt å oppmuntre til at kundene dine legger igjen anmeldelser på nettstedet ditt eller på andre plattformer som Google My Business og Yelp.

8. Fokuser på kvalitet

Som med alt annet innen markedsføring, handler det også om kvalitet når det kommer til stemmesøk. Det er viktig at du tilbyr god og nyttig informasjon på nettstedet ditt, slik at du kan bli sett på som en pålitelig kilde av søkemotorene. Dette kan også bidra til at du får bedre plassering i søkeresultatene.

9. Bruk spørreord i tittelen og innholdet

Når folk søker via tale, er det ofte i form av spørsmål, så det kan være lurt å inkludere spørreord som «hva», «hvem», «hvor», «når» og «hvordan» i tittelen og innholdet på nettstedet ditt. På denne måten viser du at du har svar på de spørsmålene som brukerne kan ha, og du kan også bli funnet gjennom disse spørreordene.

10. Tenk på lydkvaliteten

Hvis du inkluderer lydklipp på nettstedet ditt, er det viktig at lydkvaliteten er god. Dårlig lydkvalitet kan være svært frustrerende for brukerne, og det kan føre til at de forlater nettstedet ditt uten å ha funnet det de lette etter. Derfor bør du alltid sørge for at lydklippene dine er klare og lett å forstå.

Som du ser, er det mange ting du kan gjøre som markedsfører for å optimalisere for stemmesøk og nå de som søker via tale. Det viktigste er å fokusere på kvalitet og å gjøre det enkelt for brukerne å finne den informasjonen de leter etter. Ved å følge disse tipsene, kan du øke sjansen for å bli funnet av de som søker via tale, og på den måten øke trafikken til nettstedet ditt og øke mulighetene for å konvertere besøkende til kunder.

En annen ting du bør huske på, er at stemmesøk kommer til å fortsette å vokse i popularitet, så det er viktig å holde seg oppdatert på denne trenden og tilpasse markedsføringen din deretter. Ved å gjøre dette, kan du sikre at nettstedet ditt blir funnet av de som søker via tale, og på den måten øke mulighetene for suksess på nett.